ETUSIVU ORIIT TAMMAT MUUTA

Golden Barnaby

Tämä on virtuaalihevonen! | This is a sim game horse!

rotu & skp: shetlanninponi, ori rekisterinumero: VH15-017-0541
väri & korkeus: voikko, 103cm syntynyt: 14.08.2015, 5v.
painotus: yleisponi taso: heC
kasvattaja: Harry & Wilma Barnaby Iso-Britannia, evm omistaja: Eilwen VRL-14033, Gloucester

Kuvagalleria

Luonne

Barnaby on mukava ja sympaattinen ori. Se on perusluonteeltaan maanläheinen ja omaa erittäin hyvän työmotivaation. Sitä et näe portilla koskaan vastassa huuli mutrussa, vaan ori on aina innokkaana lähtemään, oli keli tai tilanne mikä tahansa. Tallissa ja tarhassa Barnaby viihtyy parhaiten omissa oloissaan, mutta toki sen pystyy tarhaamaan muidenkin kanssa. Sillä ei ole pahoja tallitapoja, eikä se välitä ruoka-aikaan kolistelevista naapureista. Barnaby on utelias ja jaksaa aina vaatia uusilta tulijoilta herkkuja. Moni ihastuu ponin voikkoon ulkomuotoon, mutta tutustuttuaan poniin vielä paremmin siihen suorastaan rakastuu ensisilmäyksellä. Aamuisin juuri Barnaby on se poni, jonka kuulet tervehtivän iloisesti aamutalliin astujaa päivästä toiseen.

Hoitaessa Barnaby on erittäin kiltti oriksi ja toimii hoitotilanteissa myös tammojen likellä. Ori kannattaa kuitenkin tällöin sitoa kiinni, koska ei se aivan pystyynkuollutkaan ole ja saattaa hääriä liikaa sinun hermoillesi. Barnaby on myös mestarikarkailija, jonka vuoksi ovi on hyvä pitää kunnolla kiinni, jos jostakin syystä haluat oria vapaana hoitaa karsinassa. Mikäli sellainen vahinko kuitenkin pääsee käymään, että voikko poni vapaaksi pääsisi antautuu se kyllä namien avulla helposti kiinnikin. Harjaaminen ja varustaminen sujuvat orin kanssa helposti, eivätkä omatkaan huonot päivät vaikuta sen käytökseen.

Ratsastaessa Barnaby on yhteistyöhaluinen ja helppo sekä ratsastaessa että ajaessa. Ori toimii pienen pienillä avuilla ja on kevyt, muttei kuitenkaan mikään herkkis. Barnabyn kanssa pärjäävät kaikki vauvasta vaariin, vaikka ei ori ihan mikään automaattikaan ole. Voikosta kaverista saa hyvän harrasteratsun kouluun ja esteille, miksei ajoonkin. Ori sopii aloittelijoiden ratsuksi, mutta sen suhteellisen korkeat liikkeet eivät vain aina ole heidän suosiossaan etenkään harjoitusravia tavaillessa.

Nöyränä ponina Barnaby ei turhia hötkyile maastossa ja tottelee kovemmassakin vauhdissa pidätteet moitteitta. Orilla on kivat liikkeet kouluradoille, kokoisekseen pitkä askel ja näyttävä laukka. Esteradalla ori osaa vaihtaa laukat, mutta on vielä hieman raaka uusintaratojen kovaa vauhtia ajatellen. Puhtaat suoritukset ovat kuitenkin varmasti jokaisen mielestä tärkeämpi asia, kuin tiukka vauhti ja lyhyet tiet uusinnassa. Maastossa ori ei säiky yllättäviäkään tilanteita ja pitää tavallisten maastolenkkien lisäksi uimisesta. Ajaessa poni on varma ja toimii myös valjakkoajossa parin kanssa.

Eläinlääkärin hoitotoimissa Barnaby on vähän ujo, mutta kuitenkin ihan kiltti ennakkoluuloistaan huolimatta. Kengittäjän kanssa hommat sujuvat hyvin. Samaten kuljettaessa ori on kiltti, joskin yksin lastatessa sillä on toisinaan paha tapa ryntäillä trailerista ulos, kun saavutaan perille. Tämäkin on sellainen asia, jonka kitkeminen harjoituksen ja palkitsemisen kera paranee kerta kerralta. Kilpailupaikoilla Barnaby on hieman hämillään suurista ihmisjoukoista, mutta itse suorituksen aikana poni malttaa kyllä keskittyä ja sillä on hyvät hermot. Esteradoilla ori ei kyttäile erikoisempia esteitä ja mahdolliset eläinlääkärintarkastuksetkin ovat kilpailupaikalla sujuneet paremmin kuin kotona.

//Jannica, kiitos!

Sukutaulu

i: Galapagós evm
she, 103cm, vkk
ii: Bravo v.d. Achterberg evm
she, 104cm, vkk
iii: Carl v.d. Boerefijn she, 101cm, rt, evm
iie: Sheila she, 105cm, vkk, evm
ie: Di Mona evm
she, 103cm, vrt
iei: Kieran she, 100cm, km, evm
iee: Donna she, 106cm, rt, evm
e: Naylor evm
she, 104cm, vrt
ei: Hanssen evm
she, 107cm, vrt
eii: Mr. Douglas she, 105cm, m, evm
eie: Chrissie she, 106cm, vrt, evm
ee: Sahira evm
she, 101cm, rt
eei: Jackson she, 98cm, km, evm
eee: Olga she, 99cm, m, evm

Jälkeläiset

s. 00.00.0000 rotu o. Varsan Nimi i/e. Vanhemman Nimi

Kilpailutulokset

1 ERJ sijoitus sijoitusta lajista x
30.08.2015, Kutsu, luokka 1 40 cm, 3/10

00.00.0000, Kutsu, luokka, 0/00

00.00.0000, Kutsu, luokka, 0/00

00.00.0000, Kutsu, luokka, 0/00

00.00.0000, Kutsu, luokka, 0/00

00.00.0000, Kutsu, luokka, 0/00

00.00.0000, Kutsu, luokka, 0/00

00.00.0000, Kutsu, luokka, 0/00


Päiväkirja ja valmennukset

Voi että, miten hellyyttävä näky Barnaby olikaan saapuessaan kentälle Eilwenin kanssa! Shetlanninponihmisenä olin aivan täpinöissäni päästessäni valmentamaan tätä kaksikkoa, vaikkakin vain ohjasajossa. Barnaby on pienen rasitusvamman vuoksi ajokiellossa, joten päätimme tänään tehdä kevyitä harjoituksia kävellen maastakäsin. Pyysin Eilweniä ja Barnabya kiertämään puolikasta kenttää ensin käynnissä, ja vähitellen pidentämään orin käyntiaskelta. "Saat alkaa kokoamaan ponia vähän enemmän", sanoin Eilwenille kävellessäni hänen vierellään. Barnaby alkoi mukavasti nostaa selkäänsä ja käyttämään itseään paremmin ja paremmin. Teimme kevyttä pohkeenväistötehtävää uralla, jossa Eilwenin tuli siirtää orin takaosaa hieman uran sisäpuolelle. Barnaby oli aluksi hieman hankala ja meinasi luistaa ohjastajansa avuilta, mutta hiljalleen saimme orin keskittymään paremmin ja tehtävä alkoi sujua. "Tehdään hetki vähän temponvaihteluita niin saadaan toi villi ja vapaa ori vähän keskittymään", sanoin hieman naureskellen. Eilwen sai omaan tahtiinsa tehdä pieniä temponmuutoksia käynnin sisällä kunhan piti huolen siitä, että tahti ei muuttunut liian kiireiseksi tai verkkaiseksi. Eilwenillä oli hieman hankaluuksia saada Barnaby pysymään rentona, mutta sinnikäs työskentely palkittiin ja ori alkoi pian huomata ettei se työnteko olekaan niin hirveän kamalaa. "Kokeillaan vielä vähän avotaivutusta", sanoin valjakolle. Pyysin Eilweniä tekemään pienen voltin aina pitkän sivun alkuun, josta tarkoituksena oli jäädä avotaivutukseen. Voltti auttoi Barnabya löytämään oikean asennon, koska tehtävä ei missään nimessä ollut sille helppo. "Hyvältä näyttää!" kannustin parivaljakkoa innoissani, kun tehtävä alkoi sujua hienosti. Olin oikein tyytyväinen molempien työskentelyyn tänään, joten kehotin heitä lähtemään lyhyelle jäähdyttelylenkille läheiselle metsäpolulle.


Miia-Maria

Tekijänoikeudet

Ulkoasu © Eilwen - Gloucester 2016
Taustakuva © flickr.com/lacegna - CCby2.0
Taustakuva (hevonen) © tallin omaisuutta

Otsikko
Gloucester