ETUSIVU ORIIT TAMMAT MUUTA

Jaqcuette

Tämä on virtuaalihevonen! | This is a sim game horse!

rotu & skp: hannover, tamma rekisterinumero: VH16-011-0116
väri & korkeus: ruunikko, 166cm syntynyt: 15.03.2016, 31.03.-16 7v.
painotus: koulupainotus taso: Intermediate II, 120cm
kasvattaja: Eilwen VRL-14033 omistaja: Eilwen, VRL-14033, Gloucester

Kuvagalleria

Luonne

Jaqcuette on kovin kiltti ja rauhallinen tamma. Siitä löytyy kuitenkin säpäkyyttä, ja varsinkin säikähtäessään se saattaa ola hyvinkin vikkelä liikeissään. Tamma ei kuitenkaan säiky turhia, vaan suhtautuu terveellä uteliaisuudella kaikkeen uuteen ja kiinnostavaa. Jaqcuettea on käsiteltävä hellävaroen ilman turhia komentamisia, sillä tamma on varsin herkkämielinen, ja ottaa hyvinkin helposti itseensä pienemmästäkin komennosta.

Yleensä tamma käyttäytyy kovin rauhallisesti. Se ei häslää turhia, vaan antaa tehdä hoitotoimenpiteet rauhassa, ja sietää kaikki hoitajan toimet. Joinakin päivinä jalkojen kastelu on tammalle aivan hirveää, mutta tämäkin ilmenee vain jalkojen nosteluna ja loppuu heti. Klipattaessa kaikki muu on Jaqcuetelle ok, paitsi korvat on sille erittäin järkytystä aiheuttava alue. Tässä saattaa esiintyä pienehköä panikointia, jonka takia Jaqcueten korvat jätetään rauhaan ja siistitään saksilla.

Ratsastaessa Jaqcuette on ennenkaikkea nöyrä ja kuuliainen. Se on täysiverinen kouluhevonen - niin suvultaan, kuin rakenteeltaan ja mieleltään. Sillä on kolme hienoa askellajia, joista ravi on ehdottomasti parhain. Jaqcuette on luonnostaan herkkä ratsastaa, ja sillä on hurjasti omaa eteenpäinpyrkimystä. Kouluaitojen sisällä Jaqcuette taitaa Intermediate II:n salat ja esteradoilla siltä sujuu 120cm luokat.


Sukutaulu

i: Fronton du Roch
ruunikko, 171cm, koulu GP
ii: Fendant
sf, rn, 175cm
iii: Étonnant
sf, prn, 176cm, evm
iie: Élégante
sf, trt, 172cm, evm
ie: Clair de Lune
sf, rnkm, 168cm KV-II
iei: Clarence
sf, rnkm, 170cm, evm
iee: Luniér
sf, m, 165cm, evm
e: Doñatella
hann, rt, 162cm
ei: De Leon
han, m, 175cm
eii: Diadome
hann, m, 173 cm, evm
eie: Frederika
hann, rn, 178cm, evm
ee: Esperance
hann, rt, 167cm
eei: Rogero
hann, rt, 170cm, evm
eee: Celine
hann, rn, 165cm, evm

Jälkeläiset

s. 00.00.0000 rotu o/t. i.

Kilpailutulokset

00 sijoitusta lajista x 00 sijoitusta lajista x
00.00.0000, Kutsu, luokka, 0/00
00.00.0000, Kutsu, luokka, 0/00
00.00.0000, Kutsu, luokka, 0/00
00.00.0000, Kutsu, luokka, 0/00
00.00.0000, Kutsu, luokka, 0/00
00.00.0000, Kutsu, luokka, 0/00

Päiväkirja ja valmennukset

15.03.2016. Ensimmäinen puoliverikasvattimme, Doñatella varsoi kauniina aurinkoisena kevätaamuna ruunikon tammavarsan. Sen isä on komea ranskalaisori, ja odotuksemme tämän varsan suhteen ovat kovilla.

Valmennettavaksi saapui päivän viimeisenä vielä suht kokematon, mutta ehdottoman potentiaalinen puoliveritamma Jaqcuette ratsastajineen. Tamman käytöksestä vieraalla paikalla ei alkuun osannut sanoa mitään, joten kehotin vain ratsastajaa lämmittelemään hevosen niinkuin kotona on tapana tehdä ja seurailin tätä itse vierestä. Jaquette vaikutti alkuun vähän tahmealta ja lamaantuneelta, mutta aika nopeasti sieltä löytyi kipakka kilpahevonen, jolla tuntui ainakin tänään olevan aika paljon ylimääräistä energiaa. Aika nopeasti tulimme molemmat siihen tulokseen, että nyt jos koskaan oli hyvä hetki kanavoida energia erilaisiin laukkaharjoituksiin: pohkeenväistöön, laukanvaihtoihin, vastalaukkaan... Alkuun teimme ihan vain vastalaukkaa ympyrällä suurentaen ja pienentäen ympyrää. Yllätyin positiivisesti miten hyvin tämä sujui ratsukolta alusta asti, vaikka verryttelyn laukoissa Jaqcuette oli näyttänyt vähän hangoittelevan vastaan myötälaukassakin ympyröiden pienentyessä. Seuraavaksi tehtävässä piti tehdä laukkaväistöä kohti keskihalkaisijaa, halkaisijalla laukanvaihto, vastalaukkaa toinen pääty, josta lävistäjälle, jossa tehtäisiin muutama sarjavaihto. Tekemistä oli paljon, mutta sillä saimme aika hyvin alusta asti kerättyä energian hyötykäyttöön. Vähän tamma yritti vähän vastustella työntekoa ja varsinkin puhtaiden sarjavaihtojen sijaan se viskoi päätään ja vaihtoi takapäätä myöhässä. Onneksi pohkeenväistön jälkeiseltä laukanvaihdolta saatiin erittäin hienoja suorituksia, joista taitava ratsastaja sai siirrettyä fiiliksen myös sarjavaihtoihin ja takapäänkin kunnolla mukaan ja vaihdot alkoi sujua. Kaiken kaikkiaan Jaqcuetten laukka oli varsin hyvännäköistä ja toivotankin paljon onnea ja menestystä kilparadoille ja ylipäätään tulevaisuuteen. 12.4.-16 // HaperoTekijänoikeudet

Ulkoasu © Eilwen - Gloucester 2016
Taustakuva © flickr.com/lacegna - CCby2.0
Taustakuva (hevonen) © tallin omaisuutta

Otsikko
Gloucester