Esittely - Gloucester
Gloucester
virtuaalitalli | a sim-game stable

Esittely

Gloucester on harrastepohjainen talli, jossa on niin kilpailu- kuin kasvatustoimintaakin. Pääosin tallissamme asuu ja vaikuttaa puoliverisiä ja suomenhevosia, mutta joukkoon mahtuu varmasti muunkin rotuisia hevosia ja poneja. Tavoitteemme jalostuksessa on saada hyviä käyttö- ja näyttöhevosia myyntiin sekä jalostukseen. Jokainen hevosemme käy mahdollisimman paljon näyttelyissä sekä oman lajinsa kilpailuissa, ja ainakin jokaisen orin elämäntavoite on päästä laatuarvosteluun. Tarjoamme siitokseen hienoja oreja, joilla on joitakin tuloksia näyttelyistä ja/tai oman lajinsa kilpailuista. Myös tammamme kilpailevat jonkin verran ennenkuin siirtyvät jalostuskäyttöön. Tulemme tulevaisuudessa kasvatuksen aktivoiduttua varmasti myös myymään joitakin kasvattejamme. Aloittelemme toimintaa kuitenkin hissukseen, ja kasvatteja ei ole vielä hetkeen tulossa.

Tallin ja sen pihapiirin esittely

Gloucester sijaitsee Itä-Suomessa, tarkemmin sanottuna Etelä-Savossa. Järviä löytyy joka kulmalta, mutta me olemme onnistuneet pykäämään tallimme pläntille, josta lähin vesistö on kahden kilometrin päässä. Pihapiiri on hyvinhoidettu ja sen rakennukset istuvat kauniisti Suomen luontoon.

Tallin pihapiiriin kuuluu todella komea vanha kivitalli. Siellä on tilaa tällähetkellä noin 30 hevoselle, mutta lisää karsinoita on mahdollista rakentaa. Talli on jakautunut hieman kahtia, toisessa siivessä on tammojen, varsojen sekä ruunien karsinoita, toisessa taas orien karsinoita. Molemmista siivistä löytyy kaksi pesupaikkaa, sekä kaksi kuntoonlaittopaikkaa. Satula- ja rehuhuone sijaitsevat keskellä, pääoven molemmin puolin. Julkisivun puoleisilla karsinoilla on kaksiosaiset ulko-ovet. Tallin yläkerrasta löytyy kymmenen henkilön majoitustilat sekä tallimestarin oma yksityisasunto.
Tallin takana aukeaa 30mx80m kokoinen kenttä, jossa on pitkän radan koulukirjaimet. Pohjaa hoidetaan lanauksella tarpeen mukaan, sekä lannat tulee jokaisen kerätä pois. Joka ilta kuitenkin kenttä siivotaan tallin työntekijöiden toimesta, sillä kaikki eivät lannankeruu sääntöä noudata.

Tarhoja sekä laitumia löytyy lähes joka lähtöön. On hiekkatarhaa katoksilla ja ilman, suurta vehreää laidunta ja myös hieman pienempiä ruohopohjaisia tarhoja. Hiekkatarhat sekä pienemmän ruohopohjaiset tarhat toimittavat yleensä oritarhojen virkaa, sillä ne eivät ole kiinni toisissaan ja ne sijaitsevat tallin lähellä. Tammat sekä ruunat tarhaavat ryhminä kauemmissa tarhoissa ja laitumissa. Tallin käytäntö on, että 1-2-vuotiaat orit pääsevät kesäksi laitumelle, ja 3-vuotiaat orit totuttelevat tarhaamaan yksin pikkutarhoissa. Jokainen tallin ori saa kuitenkin tarhata aina hetken aikaa kesällä ruohopohjaisessa tarhassa, jossa riittää syötävää.

Hevosurheilualueisiin kuuluu tallin takaa löytyvän kentän lisäksi valoisa ja suuri 45mx110m maneesi, sekä muutama tasainen nurmialue, jossa voi ratsastaa. Niin kentältä kuin maneesiltakin löytyy kattava estekalusto, erikoisesteistä kavaletteihin. Maneesissamme on myös toisen pitkän sivun kattava katsomo, jossa on tilaa noin kolmelle sadalle katsojalle. Maastoja löytyy niin paljon kuin jaksaa vain etsiä. Suomen luonto tarjoaa loistavat kiipeily- ja uittomahdollisuudet, sekä mahtavat laukkabaanat. Maastoista löytyy myös joitakuita maastoesteitä. Talvisin toki osa maastoreiteistä ovat täynnä lunta, eikä niitä kaikkia kahlata auki.Yleisesti tallialue on laaja, hyvin hoidettu eri alojen ammattilaisten suunnittelema kokonaisuus. Hevoset on otettu huomioon joka asiassa, ja esimerkiksi autot ja hevoset eivät missään tallialueen sisällä joudu kulkemaan samoja reittejä.


© Ylin kuva Flickr.com Tina Monumentalia by nc sa | Allla 1. kuva Flickr.com - Jeroen Werkman by | 2. kuva ransu.kuvat.fi

Ulkoasu © M Layouts, Kuva © Tallin omaisuutta | VRL-14033 ~ eilwenvirtuaalinen@gmail.com | Kaikki kuvat tällä sivustolla ovat Gloucesterin pitäjän, Eilwenin omia, ellei toisin mainita. Kuvien kopiointi luvatta on rikos!

Gloucester